AOBrusi

Kokoomuksen markkina-arvo laskemassa....luultavasti

Olen pahoillani Kokoomuksen puolesta. Olen aina ja edelleen vankkumaton monipuoluejärjestelmään perustuvan demokratian kannattaja. 

Oma mielipiteeni on sikäli hankala kun katsoo nykyisen sateenkaaren taaperrusta versus tuloksiin, jotka ovat yhtä tyhjän kanssa. Kansamme tarvitsee parempaa.  Kokoomus on Kataisen sanoin vaalivoittaja vain mainoslauseissa, tiskataan eniten astioita ja voitetaan nollatuloksella.

Ihan aidosti Kok maalaa itseään nurkkaan, koska puolue ei ole yhteistyökykyinen muiden kanssa. Olen Perussuomalainen mutta ajattelen toki omilla aivoillani. Ei mikään olisi hienompaa kuin se, että Kok palaisi juurilleen ja luopuisi oman "brändinsä" tuputtamisesta. Järkevää ja kriittistä Kokoomuslaista poliitiikkaa kaipaan. Se lienee nykyisen johdon kanssa olla turha toive. SJP taisi  skipata minut blogeistaa, en huomannut kuin vasta hetki sitten ja sain naurut  ja hyvän mielen. Putinin katsanto avoimuudesta on samaa luokkaa.

 

Mitäpä tähän muuta....

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kokoomuspolitiikka ei vaihdu vaikka puheenjohtaja vaihtuu. Mutta puolueen markkina-arvoon sillä saattaa olla merkitystä. Vanha vihtahousu sisälläni kuiskii, että Alexander Stubbin valinta puolueen johtoon tiputtaisi puolueen markkina-arvoa varmimmin. Toivottavasti sama vihtahousu käy kuiskimassa kokoomuslaisille valitsijoille päinvastaista viestiä :)

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Niin tai näin, aina väärinpäin. Itse toivoisin ihan vain Kokoomuksen eduksi puolueen linjan muuttuvan arvokkaammaksi....

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Onpa hiljaista ja hyvä niin:) Pääasia, että aihe on nostanut ja luultavasti nostattaa virkkeitä myöhemmin......

Ai niin pakko lisätä, työttömyys on maamme suurin yksittäinen menoerä oheiskuluineen ja sitä pidetään hyväksyttävänä. Pitää muistaa, että menetetty työpanos on myös kulu.... Sitä ei aina tajuta.....

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

"...koska puolue ei ole yhteistyökykyinen muiden kanssa."
Niin, kun muistelen JYTKY -puolueen roolia hallitusneuvotteluissa, tuo sitaatti voisi hyvinkin sopia Perussuomalaiselle puolueelle.

Timo Soinilla ei ollut kanttia lähteä vaalivoitosta huolimatta yhteistyöhön suurimman puolueen kanssa. Pelkäsikö Timo Soini sitä, että vaalien aikaisten lukkoon lyötyjen linjauksien jälkeen ei ollut enää varaa antaa hallitusneuvotteluissa tuumaakaan missään periksi, sillä muuten impivaaralaiset olisivat antaneen lupauksien pettäjälle "turpaan".

Sama linjattomuus näkyy perussuomalaisten Nato:a ja maanpuolustuksen realiteetteja koskevassa linjattomuudessa. Jussi Niinistö alan asiantuntijana ja ilmeisesti myös Timo Soini eduskunnan ulkopoliittisen valiokunnan puheenjohtajana Venäjän Duumassa vuosi sitten käyneenä, tietävät, että yksin emme pärjää ja paineet kasvaa. Tässäkin Timo Soini on julistustensa vanki. Ei voi myöntää, että tarvitsemme Nato:n turvaa, vaikka sen hyvin tietää. Kun on kerran tälle linjalle lähdetty ja porukka saatu näin ajattelemaan, niin ei voi kelkkaa kääntää, vaikka kyseessä olisi valtakunnan turvallisuuden kannalta kohtalon kysymys. No tämähän naapurille kelpaa kyllä. Tällaista yhteistyökykyä....

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Markku, Kataisen hammaskeijuun perustuva taloustieto ei yksinkertaisesti sopinut Perusuomalaisille. Niskalenkit ja Stubbin pölhöpopulistilausunnot jäävät historiaan ainutlaatuisina esimerkkeinä.

Miten ihmeessä PS olisi voinut lähteä mukaan sellaiseen, jossa ensimmäinen tehtävä olisi ollut kaataa koko juttu, hallitus. Luuletko, että Soini esimerkiksi valtionvarainministerinä olisi hyväksynyt Kreikan "vakuudet" Urpilaisen tyyliin. Ehei.

Kyllä PS on yhteistyökykyinen puolue, mutta jotain rajaa ja tolkkua täytyy vaatia. On tuo jo nähty. Maamme on käytännössä stumpattu luolamies aikaan ja miksi. Poliittinen kunnianhimo muutamilla yksilöillä on uskomaton.....

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Niskalenkit, pölhöpoulistilausunnot, stumpattu luolamies aikaan, poliittinen kunnianhimo...

Siinäpä asiapohjaisia perusteluita olla lähtemättä vaalivoiton jälkeen hallitukseen. No aidan takaa, vai pitäisikö sanoa pirtinoven raosta, on kivempi kylän suuntaan huudella, kun ei tarvitse ottaa mistään mitään vastuuta.

Mitenkäs sitten perussuomalaiset tuon puolustus- ja turvallisuuspolitiikan puolen kanssa ?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Siinäpä asiapohjaisia perusteluita olla lähtemättä vaalivoiton jälkeen hallitukseen."

Tarkoitatko että PS olisi voinut istua hallituksessa ja samalla olla hyväksymättä tukipaketteja, siis niitä miljardeja Saksan pankeille?

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

En todellakaan tarkoita, että toiseksi suurimman puolueen olisi pitänyt olla hiljaa hallituksessa. Kuka sellaista on esittänyt ?

Mutta, kun hallituksessa ollaan tässä demokraattisessa Suomessa, niin siellä on jokaisen puolueen tultava yhteistyön hengessä puoliväliin vastaan. Sellaista se demokratia on. Ja jos ei siihen taivu, niin sitten saa jäädä pirtin overaosta huutelemaan. Ei siellä hallituksessa kukaan voi yksipuolisesti sanella ehtoja.

Paljonkos muuten Suomen valtion budjetissa on miljardeja kohdennettu Saksan pankeille ?

Ohessa muutama linkki jotka liittyvät valtion talousarvioesitykseen vuodelle 2014. En niistä kyllä löytänyt Saksan pankeille suunnattavia miljardien tukipaketteja. Sen sijaan jälkimmäisestä linkistä löytyy kylläkin Iso-Britannian ( Yhdistynyt Kuningaskunta) EU -maksuhelpotus, joka maksaa Suomelle 136 miljoonaa euroa !

http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/...

http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2014&...

Siinähän olisi Timo Soinilla nyt "sadan taalan paikka" neuvotella pois Iso-Britannialta tuo helpotus, kun hän siellä brittikonservatiivien kanssa nyt Brysselissä meppi -ryhmistä neuvottelee. Timohan voisi sanoa briteille, että "kunhan tuo Suomea rassaava maksuhelpotus poistetaan, niin perussuomalaiset lähtevät teidän kelkkaan". Varmasti Timo yheistyökykyisenä tuohon brittien kanssa kykenee.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #8

"Paljonkos muuten Suomen valtion budjetissa on miljardeja kohdennettu Saksan pankeille ?"

Muutama miljardi on mennyt pankeille näiden tukipakettien nimellä ja EVM:n kautta. Aivan turha yrittää vääristellä tätä itsestäänselvyyttä joka oli viime eduskuntavaalien kuumin peruna jossa SDP, VL ja KD käänsivät takkinsa. Nämä asiat on aika kattavasti käsitelty Myllyniemen ja Huopaisen blokeissa joista sinä näyt olleen järjestään poissa.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #9

Olen seurannut Huopaisen blogeja, mutta kaikesta hänen asiantuntemuksesta huolimatta se ei ole saanut minua vakuuttumaan oman suomalaisen valuutan paremmuudesta yhteiseen euroon nähden. Eipä ole monikaan vientiä ja tuontia tekevä yrittäjäkään omaan valuuttaan siirtymiselle lämmennyt. No suurteollisuudellehan saattaisi perinteinen devalvaatio olla houkuttelevaa, sillä sehän olisi oikotie tuotteiden markkinoinnissa ja parantaisi heidän hintakilpailukykyä hetkellisesti. PK -sektoria devalvaatio tuskin auttaisi, päin vastoin.

Tokihan markkaan siirtyminen toisi monelle valuuttadiilerille ja -spekulantille mahtavat pelimarkkinat. Näitä vastaanhan Suomi taisteli markkansa puolesta 1980 -luvun lopussa. Eikä siinä kovin hyvin käynyt. Suomi kun taitaa olla liian pieni pelaamaan omalla valuutallaan maailman valuuttaspekulantteja vastaan.

Laitan tässä vielä linkin tämänpäiväiseen Kalevan vieraskirjoitukseen, jossa Suomen Pankin johotokunnan neuvonantaja Antti Suvanto käsittelee sitä, kuinka "helppoa" omaan valuuttaan olisi yhdessä yössä siirtyä ja mitä se toisi mukanaan:

www.kaleva.fi/mielipide/vieras/eroaminen-eurosta-e...

Juhani Huopainen voi varmaankin tätä kommentoida omasta näkökulmastaan.

Niin ja palaan taas niihin hallitusneuvotteluihin. Olisihan PS -puolue voinut lähteä mukaan hallitukseen vaikuttamaan asioihin. Vaikkapa Timo Soini olisi ottanut valtionvarainministerin paikan. Siinä hänellä olisi ollut mitä parhain mahdollisuus vaikuttaa EU:n sisällä ministeritasolla mainitsemiesi epäkohtien korjaamiseksi. Urpilainen teki parhaansa saadakseen jonkinlaiset takuut lainoille, joskin siinä Suomi jouti itse tavallaan rahoittamaan takuitaan. Eihän vuonna 2011 laadittussa hallitusohjelmassa läheskään voitu ottaa huomioon kaikkea sitä, mitä tulevina vuosina EU:ssa tapahtui. Suomella oli ja on edelleen kuitenkin ministeritasolla mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Politiikka elää jatkuvasti ja siinä on osattava elää tilanteen mukaisesti. Oppositiosta on vaikea päästä vaikuttamaan asioihin.

Vuonna 2011 laadittuun hallitusohjelmaan, jota laatimassa perussuomalaiset eivät siis olleet mukana, voi tutustua oheisen linkin kautta, ks. erityisesti sivut 17 ja 18:

http://valtioneuvosto.fi/hallitus/hallitusohjelma/...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #10

"Eihän vuonna 2011 laadittussa hallitusohjelmassa läheskään voitu ottaa huomioon kaikkea sitä, mitä tulevina vuosina EU:ssa tapahtui."

Aika moni kuitenkin tajusi europolitiikan harvinaisen typeräksi jo vuonna 2011 ja kertoi perustellen näkemyksiään myös näissä blokeissa, kritiikki on osoittautunut oikeaksi. Itsekin vaikka en tiedä juuri mitään makrotaloudesta päättelin ettei velkainen Kreikka lisävelalla veloistaan pääse ja tämähän on nyt myös todistettu oikeaksi vaikka fantsuttelijat vielä yrittävät tuubaa jauhaa yhteisvaluutan erinomaisuudesta.

Toimituksen poiminnat